Een flexwerkplek is een werkplek die flexibel gebruikt kan worden door verschillende personen. Het is een compacte ruimte waar medewerkers kunnen inloggen en verschillende activiteiten kunnen uitvoeren, zoals werken op een laptop, bellen, schrijven en lezen. Flexplekken worden vaak gedeeld door mensen met deeltijdbanen, waardoor er minder werkplekken nodig zijn. Dit leidt tot kostenbesparingen op het gebied van ruimte, materiaal en energievoorzieningen.

De voordelen van een flexwerkplek:

Verhoogde productiviteit: Door flexwerken kunnen werknemers nieuwe impulsen en prikkels ervaren, waardoor hun productiviteit wordt gestimuleerd. Een flexwerkplek met comfortabele stoelen en een prettige tafel draagt ook bij aan een goede werkomgeving en concentratie.

  • Netwerkmogelijkheden: In een omgeving met flexplekken is het eenvoudiger om in contact te komen met andere mensen. Dit stimuleert discussies, kennisuitwisseling en het vergroten van je netwerk. Het bevordert een inspirerende werksfeer en kan leiden tot creativiteit en innovatie.
  • Werk-privébalans: Flexibel werken stelt mensen in staat om hun werkdagen zelf in te plannen en het werk gemakkelijker te combineren met hun privéleven. Dit is vooral handig voor mensen met gezinnen of afspraken buiten het werk. Het verzuim neemt af omdat werknemers niet langer verplicht zijn om tijdens werkuren afspraken te plannen.
  • Kostenbesparing: Een flexwerkplek huren is vaak goedkoper dan het huren van een vaste werkplek. Het biedt werkgevers de mogelijkheid om kosten te besparen op het gebied van kantoorruimte.

Waarom zou je een flexwerkplek huren?

Als je geen werkgever bent, kun je ook flexwerkplekken huren. Door een flexwerkplek te huren, kan je gebruik maken van beschikbare werkplekken in een gedeelde ruimte. Dit biedt flexibiliteit en kostenbesparingen ten opzichte van het huren van een traditionele werkplek. Het kan echter voorkomen dat de beschikbare werkplekken op een bepaald moment volgeboekt zijn.

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken die aantrekkelijk voor jou kunnen zijn.